skip to Main Content
Искрен Тончев - Искрата

    Искрен Тончев, който е познат в музикалните среди като Искрата и е национален шампион по бийтбокс за 2011, представил България на световното първенство в Берлин през 2012. Отраснал в музикално семейство, той има множество музикални таланти – композира, пее, свири на пиано, флейта и саксофон. Работил е по проекти с български поп изпълнители като Ангел и Моисей, Павел и Вензи, участвал е в аранжимента на песента на Ана Мария и Богомил “Теб си пожелах”. Участва и в проекта на Софийската Филхармония – “Рицарска история”. Партнира на Невена Пейкова в дебютния клип към песента ѝ “Избран”.

  За Искрен страстта, наречена бийтбокс започва много отдавна с един клип на австралийски изпълнител, на който попада съвсем случайно. Любопитството му го отвежда в един напълно непознат и очарователен свят, изпълнен с музика, емоция и загадъчни звуци, които сякаш се появяват от нищото. Като всеки млад ентусиаст, започва да се опитва сам у дома. Първо имитира звуците на комплекта барабани, после добавя други инструменти, вокали …

    Сега, когато е признат за един от най-добрите в България и мери сили с най-добрите на световните сцени, Искрата е решил да сподели знанията и уменията си. Макар един от най-новите членове на екипа на Артистична MuzArto Академия, Искрен сякаш “пасна” от първата минута. Невероятен професионалист, които обича живота, обича хората, обича да се раздава и не спира да търси. Какво повече бихме могли да желаем!?

Back To Top
×Close search
Search