skip to Main Content
Глория Керемедчиева

  Глория Керемедчиева е родена през 1992г. и започва да свири на пиано от 5годишна възраст.

  Завършва средното си образование в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” гр. Бургас със специалност Пиано през 2011. Участва в международна програма “Коменски” в проект с още три държави – Латвия, Полша и Кипър.

  През 2015г. завършва и бакалавърска степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров”, гр. София със специалност Пиано при проф. Марина Капацинская.

  През 2016г. Глория Керемедчиева завършва магистърска степен в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив със специалност “Артмениджмънт”.

През годините на обучение Глория Керемедчиева участва в множество майсторски класове и е награждавана в конкурси от национален и международен характер, като:
– Международен конкурс за немска и австрийска музика “Magic”;
– Международен конкурс за пианисти “Албер Русел”;
– Национален конкурс за българска музика “Върбан Върбанов”;
– Международен конкурс “Музиката и Земята” и други.
Два пъти е участник  в Международен фестивал “Есенни кореспонденции”, Баден – Баден, Германия.

  Глория Керемедчиева е стипендиант на фондация “Америка за България” и на Министерство на културата за деца с изявени дарби. Награждавана е няколко пъти от кмета на Бургас за високи постижения в изкуството. Била е солист на Бургаска филхармония, както и на Академичен симфоничен оркестър при НМА.

  Изключителен професионалист, с усет към откриване и работа с даровити деца през 2016г. организира и представя първото издание на Арт фестивала “Лицето на изкуството”, Свети Влас.

  Освен като активен изпълнител, тя може да се похвали и с успехите си като преподавател. Нейни учници печелят челни места в национални и международни конкурси, а някои вече са приети за обучение в музикални училища. От 2016г. тя е част от екипа на Артистична МузАрто Академия като преподавател по пиано, солфеж и теория на музиката.

Back To Top
×Close search
Search