skip to Main Content

  Пианото безспорно е един от най-популярните, обичани и богати на възможности музикални инструменти. Независимо дали учите вокално майсторство, солфеж, китара или някой друг музикален инструмент, при цялото обучение в областта на музиката обикновено има пиано някъде близо до вас. Защо ли е така? Пианото притежава огромен диапазон, който е непостижим за много от другите музикални инструменти по света. Това дава ви дава свободата да изсвирите, която поискате мелодия, дори тя да е предназначена за друг инструмент (или група инструменти). Пианото е също и чудесен акомпаниращ инструмент. Свиренето на пиано, освен забавно и емоционално изживяване, дава и някои не толкова очевидни на пръв поглед предимства, на които си струва да обърнем внимание.

Пианото няма ограничения в музикалните стилове.

  На пиано може да бъде свирено всичко. От класика през джаз и поп до … докъдето ви стига въображението. Като инструмент на няколко века, пианото е било свидетел на възникването на много от музикалните стилове, на които се наслаждаваме днес. Много от съвременната музика се пише на пиано – филмова музика, аранжименти на песни и инструментални пиеси.

Аз съм възрастен. Защо да уча пиано?

  За много хора, да учиш да свириш на пиано е чудесен начин да се справиш със стреса в ежедневието си, да стимулираш ума си, да подобриш координацията си. След дългия напрегнат ден, би било чудесно да се отпуснете и да дадете воля на емоциите да излязат навън. Всеки би отделил час във фитнеса, за да поддържа перфектна физическа форма. Защо Вашият ум да не заслужава същото внимание? Ако музиката е вашият начин да разтоварвате емоционално напрежение, дори 30 минути на ден ще Ви помогнат да поддържате релаксиран и остър ум.

Има ли полза за децата да свирят на пиано?

  Уроците по пиано, освен това, че са забавни за децата, изискват полагането на известни усилия за постигането на желаните резултати. Трябва да признаем, че това се отнася не само за обучението по пиано, но и за обучението по вокално майсторство и музикални инструменти като цяло. Както вече сте се досетили този положен труд води след себе си и съразмерни ползи.
Научни изследвания твърдят, че когато дете се обучава по пиано или друг музикален инструмент, това стимулира развитието на определени центрове в мозъка, които контролират фината моторика, паметта и говора. Проучванията доказват също, че децата, които взимат уроци по пиано, постигат много по-високи резултати в математиката, особено в решаване на проблеми, които се занимават с дроби и съотношения, в сравнение с тези, които не получават никакви уроци по музика. Учените отбелязват също, че деца, които вземат уроци по пеене или се обучават да свирят на музикален инструмент е по-вероятно да изпитват по-силно самоуважение и чувство на удовлетвореност от постиженията си и такива деца са по-активни в клас. Да се научиш да превръщаш нотичките от белия лист в музика е занимание, което не би било възможно без самодисциплина, отдаденост и постоянство. Тези качества се оказват ключови в процеса на обучение в училище.

Цени на индивидуалните часове по пиано

Пакет 4 посещения по 30 мин
60лв./месец
Пакет 4 посещения по 45 мин
80лв./месец
Пакет 4 посещения по 60 мин
100лв./месец
Пакет 8 посещения по 30 мин
100лв./месец
Пакет 8 посещения по 45 мин
140лв./месец
Пакет 8 посещения по 60 мин
180лв./месец

Възможно е да изберете индивидуална консултация по пиано. Тя е с продължителност 60 мин. на цена 30 лв.

Продължителността на учебния час зависи изцяло от нуждите и възможностите на обучавания.

Back To Top
×Close search
Search